Az A8-nak az első, illetve a második generációjából is készült S jelzésű változat, így csak idő kérdése, hogy a legújabból is piacra dobjon egy izmosabb kiadást a gyártó. Az új alapmodell meglehetősen konzervatív vonalvezetést kapott, ez azonban nem véletlenül alakult így. Stefan Sielaff, a márka formatervezési igazgatója a brit Autocarnak elárulta, hogy a jövőben sokkal jobban elkülönítik az A és az S jelzésű modelleket az egész palettán. Ez az A8-S8 párossal veszi kezdetét, de az újdonság megoldásai láthatók majd az S6/S7/S1 modelleken is. Ezek a típusok egyedibb, messziről is megkülönböztethető külsőt kapnak, és a beltér is sokkal sportosabb lesz. Ez leginkább karbon, illetve alumínium betétek használatát vetítheti előre az utastérben. Ami a motort illeti, az Audi egyelőre titokban tartja, hogy hány henger és lóerő bújik majd a hosszú motortérben, ám az előzetes pletykák alapján a jelenlegi S8 V10-es egysége a múlté, és egy biturbó V8-ast építenek majd be az autóba. Ami a teljesítményt illeti, folytatódik az előd által elkezdett tendencia, amely szerint a legújabb generáció legalább 100 lóerővel erősebb lesz a kifutó szériánál. Ebben a szegmensben jelenleg nem túl nagy a konkurencia, egyedül az AMG kínál kétféle brutális S-osztályt, S63 AMG, illetve S65 AMG néven. Nem valószínű, hogy az új S8 teljesítményben erősebb lenne a 612 lóerős S65 AMG-nél, de erre nincs is szüksége, lévén alumínium karosszériája miatt több mint legalább egy-másfél mázsás előnyben lesz az ingolstadtiak autója. A várható 560-590 lóerő azonban a turbó hatalmas nyomatékával karöltve igazi vadállatot varázsol majd az S8-ból, amelynek nem sok ellenfele lesz az utakon.

Az agresszív kinézetű S8 bemutatásának pontos ideje egyelőre nem ismert, de várhatóan legkorábban 2010 végén, esetleg csak 2011-ben kerül majd a kereskedésekbe. 

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Radarkörkép: Spanyolország, Portugália

Megjelent: 2012. július 21.

Újult erővel, friss benzinnel

Megjelent: 2013. május 29.

Drágul a benzin

Megjelent: 2013. július 15.

Visszahívás Amerikában

Megjelent: 2011. december 19.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram