Egyes információk arra utalnak, hogy az Audi elkezdte a Q6 névre keresztelt autó fejlesztését. A hír forrása Rupert Stadler genfi autószalonon kiejtett mondata, mely szerint eltudna képzelni egy új fejlesztésű modellt a Q5 és a Q7 között.

De miért is az új autó?

A BMW-nek az X6 óriási bevételt hozott az asztalra. Ezért várható volt, hogy előbb, utóbb valamely Német luxus autó vezetősége megirigyli a sikert. Az ingolstadtiak léptek előbb. Az Autoweek információja szerint már meg is született a döntés egy X6-ot hajazó modell születéséről.

Az Audinak jelen esetben nem kell sokat bajlódni hiszen építhetnék ugyanarra a padlólemezre, amire a Volkswagen Touareg és a Porsche Cayenne második generációja épült, és a motorok is adva vannak az új modellhez. Az Audi rendelkezik megfelelően erős benzines és dízel egységekkel is. Amennyiben a modell valóban gyártásba kerül, az amerikai piac miatt biztosra vehető egy hibrid változat elkészülése is. Az sem lenne meglepetés, ha az autóból készülne RS jelzésű csúcsváltozat, ebben az idén ősszel bemutatkozó, új RS6-os számára kifejlesztett, 4.0 literes, turbós benzinmotor kaphat helyet.

Mindez persze még csupán spekuláció, Ingolstadtból ugyanis nem érkezett megerősítés. Mindazonáltal meglepő lenne, ha az Audi nem ugrana rá a BMW által felfedezett, vastag pénztárcával rendelkező vásárlórétegre.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi A6 az ABT-től

Megjelent: 2011. március 17.

Audi Q3 törésteszt

Megjelent: 2011. október 27.

Langversion

Megjelent: 2011. március 3.

Jön a 2.1-es honlapverzió!

Megjelent: 2011. április 14.

Bösendorfer zongora az Audi...

Megjelent: 2011. április 23.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram