Előveszem a kulcsot, kinyitom a “tollát”. Indítom az autót. Pöccintésre indult a verda, de mit is várnánk egy S6-ostól? A félelmetes morgásból vajmi kevés szűrődik be az utastérbe. De azért lehet ám érezni az 5200 köbcentit alapjárati hangokon is.

Nyúlok a váltókarhoz, beteszem D-be. Indulok lassacskán. Először meg kellett szoknom a méreteket, elég alacsonyan ül az ember, rá kellett éreznem a kocsira. A város kevésbé forgalmas útjait választottam, hiszen kíváncsi voltam, hogy ez a 435 LE mit is tud valójában. Először alacsonyabb fordulatszámon haladtam, a mutató nem lépte át a négyezres értéket. Meglepően jól húz a kocsi ebben a tartományban is, előzgettem is nyugodt lélekkel. Ahogy leszállt lassan az este, igazándiból is próbára tettem az autót. A százas sprinttel kezdtem… Padlógáz: iszonyúan belelapultam az ülésbe. A motor azonnal felpörgött, a mutató úton volt a hétezres érték felé. 60-nál a kormány mögött lévő + kapcsolóval váltottam, a gyorsulás megszakítás nélkül folytatódott tovább. A kettes vége 100-nál volt. Ezeket az értékeket megszokhattuk már, ha egy erősebb Audiban vezetünk. A gyorsulási próbát 5,3 sec alatt teljesítette az 1910 kg-os modell. A 130-ról való lefékezés sem okozott gondot az autónak, belső szerveim átrendeződésével nagyjából 45-50 méter alatt állt meg az autó. Az utamat zenehallgatással folytattam, különösen szépen szólt a gyári Bose hangrendszer.

Nagyon örültem, hogy ilyen remek S6-ot vezethetek. Egyedül a magas városi fogyasztás nem tetszett. Városon kívül és vegyesben azért elfogadhatóbb értékeket produkál az autó, a maga 9.5-12 literjével.

Összességében teljes mértékben elégedettek lehetünk az autóval, és ennél a modellnél is büszkék lehetünk az ingolstadti mérnökökre.

Kategóriák: Tesztek

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Az új Audi TT

Megjelent: 2011. november 21.

Csökkenés a kutakon

Megjelent: 2012. június 11.

Nem csak az Audié...

Megjelent: 2011. július 8.

Frissül az A7

Megjelent: 2014. május 24.

Audi A8 Hybrid

Megjelent: 2011. augusztus 24.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram