Új terv készült Ingolstadtban a következő kilenc évre, elképesztő növekedési célokkal. Érdekes lenne, ha sikerülne, bár elvileg minden lehetséges…

A német márka célja az évi kétmillió autó 2020-ra. Ez azonban a jelenlegi prémium-piacnak több, mint a harmada, és az Audi pozíciójából lehetetlennek tűnik. Az Audi jelenleg mintegy 1,2 millió autót képes eladni egy évben, ami nagyságrendileg hasonló mennyiség, mint a nagy konkurensnek számító BMW vagy a Mercedes éves eladása. Ezt további 800 ezerrel növelni viszont még akkor is hihetetlenül nagy feladat, ha a teljes VW csoport ott áll a márka mögött. A cél kétféle módon érhető el: vagy hasonló ütemben nő a piac – ami irreális elképzelés, még akkor is, ha Kínában, Indiában és Oroszországban is rászoktatnak minden jómódú vevőt az Audi-vásárlásra – vagy ha a konkurencia teret veszít, amire egyelőre szintén nem mutatkozik túl sok esély. Sokak szerint menőbb autó a BMW vagy a Merci, a pénz nekik nem számít, sajnos nem tudunk mit tenni.

A képtelen célkitűzés persze arra is jó lehet, hogy ösztönözzön – ha a nagy igyekezetben csak az elvárt növekedés felét elérik, akkor az Audinak már nyert ügye lesz. Az évi 1,5-1,6 milliós gyártás ugyanis messze túlmutat bármely luxusautó-gyártó jelenlegi lehetőségein.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Ragadozó nagymacska gyereküléssel

Megjelent: 2011. október 11.

TT R8 “ruhában”

Megjelent: 2011. május 18.

Épül az M0-ás

Megjelent: 2011. április 7.

Bivalyerős A3

Megjelent: 2011. augusztus 19.

Miből áll a benzinár

Megjelent: 2013. április 11.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram