A Quattro Gmbh. főnöke azt mondja, hogy csak a frankfurti autószalonra döntik el, hogy belefognak-e a fejlesztésebe, de ahhoz, hogy a sportkocsi megfeleljen az elvárásoknak, különleges és drága anyagokat kell használni hozzá.

 

Ha valóban a gyártás mellett döntenek az Audinál, a végleges Quattro akkor is egész más  lesz, mint az egyedi tanulmányautó. Szériamodellek alkatrészeiből kell hogy összeálljon, hogy ne legyen minden példányon túl nagy veszteség, így valószínűleg az Audi A5 lerövidített padlólemezét használják majd hozzá. Így viszont nem lesz könnyű tartani az 1400 kilogrammos súlyhatárt: a karosszéria jelentős részét szálerősítésű műanyagból kell majd készíteni. Valószínű, hogy az öthengeres motort is lecserélik, mivel az nem építhető be az A5 hosszanti hajtásláncába, helyette vagy egy V8-ast, vagy egy turbós, három literes V6-ost használnak majd.

A végleges autó körülbelül 450 lovas lesz majd, és hasonlóan dinamikus, mint a középmotoros R8-as, de ez az árán is meglátszik majd. Azonban valószínű, hogy az Audi nem fogja tudni annyiért árulni, amennyibe egy-egy autó nekik kerül. Egy imázsépítő modellnél ez persze nem lényeges, viszont ezzel magyarázható, hogy a hatalmas érdeklődés ellenére az új Quattróból nem terveznek ezer példánynál többet gyártani, hisz ráfizetés a német márkának ezen új modell gyártása.

 

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Az Audi tervei a...

Megjelent: 2011. október 18.

Ragadozó Nagymacska gyereküléssel

Megjelent: 2011. május 2.

Napi látnivalók

Megjelent: 2011. szeptember 21.

Audi A5 e-tron plug-in...

Megjelent: 2011. március 31.

Az Audi a 45....

Megjelent: 2013. július 24.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram