Az Audi is a kisebb motorok tervezése mellet foglalt állást, ami az A6-os sportváltozata esetében 5,2 literes V10-es helyett négyliteres V8-ast jelent, de turbófeltöltéssel. Az új a  motor persze takarékosabb lesz, hiszen két hengerrel kisebb, ugyanakkor a teljesítmény sem hiányzik majd, erre van a turbó, legfeljebb a karakter szenvedhet csorbát.

A fotókon tesztelés közben látható az S6 prototípusainak egyike, amelyen valószínűleg nem hajtanak végre nagy változtatásokat az ingolstadtiak. Talán azért nem álcázták jobban, mert nem sokban tér el a már bemutatott A6-ostól: csak az első lökhárító nagyobb nyílásai, a négy kipufogóvég és a gigantikus felnik árulkodnak, meg persze az utastérben a karbon betétek és a teszteléshez használt adatgyűjtő készülék. Valószínűleg ez utóbbit leszámítva pontosan ilyen lesz az új S6-os, azaz visszafogott, valódi erejét nem igazán mutató gép. Ennél nagyobb feltűnést legfeljebb az RS6-os kelt majd, arra azonban még várnunk kell egy-két évet. Galéria

Az Audi új motort készített az S6-os számára a Lamborghini és az Audi R8 számára fejlesztett tízhengeres leváltására. A pörgős, feltöltés nélküli sportmotoroknak amúgy is befellegzett. Nem kellenek a túl nagy fogyasztás miatt, kisebb motorból többet ki lehet hozni megfelelő turbóval, a divatot követve az Audinál is hozzákezdtek egy turbós V8-as kifejlesztésének. A vadiúj blokk négyliteres, és az S6-osban mindössze egyetlen, kisebb turbófeltöltőt kap, így a becslések szerint 440 lóerő körüli teljesítményt adhat le – alig 5-tel többet, mint a leköszönő V10-es. Az új A6-os karosszériája azonban könnyebb, mint előző társáé, a motor pedig szintén kevésbé súlyos, így az új S6-os mégis dinamikusabbnak és kezesebbnek ígérkezik. Később persze lesz az új nyolchengeresnek erősebb változata is, két turbóval – az az RS6-osba és néhány Bentley típusba kerül majd, a teljesítménye pedig valahol 550 és 600 lóerő között lesz.

Ha igazak a hírek, az új S6 premierjét még az idén megtartják, de a piaci bevezetés 2012 elejére tolódik.

Galéria

 

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi A5 – megújult...

Megjelent: 2011. július 14.

Márciusi gyorshajtási “rekorderek”

Megjelent: 2012. április 4.

R8-ból lesz a GT

Megjelent: 2011. április 12.

Nemzetközi Audi Sport Quattro...

Megjelent: 2011. szeptember 18.

Lebukott az új A3

Megjelent: 2012. január 11.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram