Pontosan két évvel azután, hogy a Volkswagen Frankfurtban bemutatta L1 névre keresztelt, egy literes fogyasztással megáldott négykerekűjét, a konszerntárs Audi is hasonló modellel rukkolhat elő, a City E-tron nevet viselő újdonságot ugyanis Berlinben egy forgatáson már sikerült lencsevégre kapni.

  

A Volkswagen a 2009-es Frankfurti Autószalonon egy nem mindennapi, kétszemélyes koncepcióval sokkolta a nagyközönséget, pontosabban annak fogyasztásával, az L1 névre keresztelt tanulmány ugyanis nem kér többet 1 liter gázolajnál 100 kilométeren.

 

A Volkswagen-vezér Martin Winterkorn azóta már meg is erősítette, hogy az autót a forgalomban is viszont láthatjuk majd, most azonban úgy tűnik, hogy társat is kap az újdonság. Honnan máshonnan érkezhetne a testvér, ha nem a konszerntárs Auditól, a City E-tron névre hallgató modellt a Worldcarfans fotósának pedig már sikerült is lencsevégre kapnia, méghozzá Berlinben egy forgatáson. Az autót természetesen még vastagon álcázzák a gyáriak, annyi azonban így is jól látható, hogy nem mindennapi felépítménnyel rendelkezik a City E-tron. Csakúgy, mint a Volkswagen L1, a négykarikás mini is legfeljebb két utast képes “elnyelni” kabinjában, ám itt az anyósülés a pilóta fotelje mögé került. Ami a hajtásláncot illeti, e téren sajnos még nincsenek hivatalos információink, bár nem kizárt, hogy a Volkswagen hasonló négykerekűjéből ismert dízel-hibrid erőforrás kerül az Audi motorterébe is. Egy dolog azonban biztosra vehető: a fogyasztást ez esetben is 1 liter/100 km alá kalibrálták a mérnökök, hála a megannyi fogyasztáscsökkentő technológiának, melyekből jó párat már “hétköznapi” modellek esetében is előszeretettel alkalmaznak az egyes gyártók.

Az Audi City E-tron koncepció várhatóan az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Frankfurti utószalonon debütál majd, arról azonban még nem esett szó, hogy szériagyártásba is kerül-e a takarékos apróság.

Forrás: a5.hu

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

A régió legdrágább gázolaját...

Megjelent: 2011. november 1.

A következő generációs R8

Megjelent: 2012. február 8.

100 milliós szörnyeteg

Megjelent: 2011. november 18.

A gázolaj ára megint...

Megjelent: 2011. március 16.

Azért mi is szépen...

Megjelent: 2011. november 4.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram