A német túrakocsi-bajnokság, ismertebb nevén a DTM évek óta az Audi és a Mercedes csatájáról szól, amelyből az utóbbi években a C osztályból épített versenyautók jöttek ki jobban. Az Audi azonban ismét a csúcsra tör, különösen most, hogy a BMW is beszáll, így két legnagyobb riválisa ellen szállhat ringbe egyszerre.

 

A megváltozott szabályoknak megfelelően ismét indulhatnak kupé-alapú versenyautók a sorozatban, így minden gyártó új versenyautót épít. Az Audi az A5-ös alapú R17-est, 460 lóerős V8-as versenymotorral, hátsókerék-hajtással, brutálisan széles futóművel és nagy szárnyakkal illetve légterelőkkel. Ennek a gépnek persze nincs sok köze az utcai megfelelőjéhez, csak a tető és néhány méret, például a tengelytáv stimmel. Az új gép egyébként jóval kevésbé radikális, mint az elődje – a DTM új szabályrendszere többek közt azt a célt is szolgálja, hogy a fejlesztés olcsóbb legyen. Az Audinak állítólag vagy 40%-kal került kevesebbe az új A5 versenyautó elkészítése, mint az előd A4-esé annak idején.

Az A5-ös homologizációja 2012 március 1-én lép életbe, így a következő szezonban már indíthatják a DTM futamain. Forrás: totalcar

Képek

Kategóriák: Hírek

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Frissül az A7

Megjelent: 2014. május 24.

Mennyi az éves fenntartása...

Megjelent: 2011. február 27.

Az Audi Hungária szépen...

Megjelent: 2011. augusztus 2.

Audi Q3 RS

Megjelent: 2011. július 6.

Napi látnivaló

Megjelent: 2011. december 23.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram