Ez a videó (a bejegyzés alján) egy 3D-s töréstesztet mutat meg. Vajon a valóságban is így történik mindez?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ezek a “nagy Audik” mennyire biztonságosak. Számos modellről (A1-A6 Q5, Q7, TT) könnyedén találunk törésteszteket, míg például a nagyobb kaliberű ‘zászlóshajóról’ nem. Vajon miért nem láthatunk hivatalos tesztet az A8 töréséről? A BMW 7-esről és a Mercedes S-osztályról találhatunk videókat a világhálón. Talán nem lenne elég biztonságos az Audi-család legnagyobb tagja, nem állná meg helyét, és ezért nem hozzák nyilvánosságra a vele kapcsolatos eredményeket? Megéri-e a több 10 millió forintos autó, ha nem biztonságos? Ha pedig elsöprő sikere lenne biztonsági téren, akkor miért nem dicsekszik el vele az Audi?

Valóban, nem tudnak hivatalos videót mutatni a nekünk a németországi gyártónál sem. Azonban ez még közel sem jelenti azt, hogy nem lenne biztonságos pl. az A8. Az Audi által nyilvánosságra hozott váz-szerkezeti képek mérnöki szemmel való vizsgálata során kételyeink szertefoszlanak: irdatlan mennyiségű magas szilárdságú acél, merevítések sorozata figyelhető meg az autó vázában, a gyűrődési zónák egyértelműen láthatóak.

Azonban nem ártana az sem, hogyha hétköznapi emberek számára nyilvánosságra hozott videókkal is igazolnák az autó igen magas fokú biztonságát.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi S6

Megjelent: 2011. július 14.

Több felnőtt SMS-ezik vezetés...

Megjelent: 2013. március 29.

Audi S6 teszt

Megjelent: 2011. május 25.

Fizetés helyett elütötte a...

Megjelent: 2013. január 21.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram