A legújabb Audi A3-as igen sokoldalú. Akinek nagyobb a helyigénye annak a három- vagy ötajtós Sportback változatot ajánlják, a csajozni vágyóknak érkezik a Cabrio, továbbá szedán modell is választható lesz.

Várható volt az új koncepció Ingolstadtból, hiszen a legfrissebb A3 már 2008 óta fut. Stefan Sielaff az Audi vezető formatervezőjétől tudhatjuk, hogy nem fog sokat változni az újdonság, hasonlósága várhatóan lehetővé teszi az A3-ként való könnyed felismerést. A frontkialakítása körülbelül a tanulmányautót idézi majd.

A belső tér megváltozik. Javulni fog a minősérzérzet mindenképpen, hiszen a prémium kompaktok között is egyre feljebb kerül a léc. A konkurenciát az új BMW 1-es, a Mercedes-Benz A osztálya adja. Teljesen új a  kormánykerék, a szellőzőrostélyok karakterisztikája is megváltozik. A kisebb testvért, az A1-et idézik a klíma gombjai. A magasabb komfort érdekében elektromos kézifékkel és az új MMI rendszerrel látták el a modellt, továbbá új a központi kijelző is.

 

A három- és ötajtós Sportback far-kialakítása majdnem azonos, míg a szedán és a Cabrio külseje éltérő lesz. Az új, VW padlólemezre épülő négykerekűek tengelytávja kétféle lesz. A Sportback 2630, míg a másik kettő, előbb említett változat 2595 mm-es tengelytávval fog rendelkezni. Tehát, várhatóan nőnek a belső méretek. Ez a modell kiemelten fontos az egész Volkswagen-konszern számára: ez az első típus, amely az új moduláris padlólemezre (Modulare Querbaukasten -MBQ) épül. A különféle tengelytávolsághoz, az első és összkerékhajtáshoz, eltérő karosszériaméretekhez könnyen igazítható padlólemezre végül 3-4 tucat különféle típus épül a konszernen belül, ennek köszönhetően a remélt gyártásköltség-csökkentés 30%-os lesz. A fogyókúra az A3-nál átlagosan véve 10%-os lesz. A fogyasztás mérsékléséhez hozzájárul továbbá az új 1,4-es TFSI, mely a négy hengerből kettőt lekapcsol, így főleg a városi közlekedésben várható üzemanyag megtakarítás.

2012 tavaszán Genfben mutathatják be hivatalosan az Audi A3-ast, a Sportback, illetve a háromajtós modell után 2013-ban érkezik a szedán, mely Győrben, az új gyárrészlegben gyártanak majd. Hibrid kivitel is készül majd.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Ilyen lesz az új,...

Megjelent: 2013. március 27.

Negyedével növelte eladásait az...

Megjelent: 2011. november 8.

Audi A2

Megjelent: 2011. szeptember 7.

Audi S6

Megjelent: 2011. július 14.

Ragadozó Nagymacska gyereküléssel

Megjelent: 2011. május 2.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram