Örülhetnek a nagy német autógyárak dolgozói, hiszen a cégek tavalyi teljesítménye nyomán ők is szép kis summával gazdagodnak majd. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) vasárnapi száma idézi a befolyásos IG Metall szakszervezet egyik vezetőjét, aki szerint a bónusz egyes dolgozóknál elérheti a tízezer eurót (2,9 millió forint) is a teljesítménytől függően.

A Daimlernél a valaha kapott összegnél is többet, fejenként 4100 eurót (1,18 millió forint) kapnak a munkatársak. A legtöbbet várhatóan az Audi-állomány kapja, mivel a cég rögzítette, hogy ha a működési eredmény meghaladja az 1,2 milliárd eurót, akkor az a fölötti rész tíz százalékát szétosztják a dolgozók között. Ez a tavalyi, közelebbről nem ismert rekorderedmények alapján öt számjegyű jutalmat jelenthet a gyár munkatársainak. Tavaly a dolgozók átlagosan 5-6 ezer euró közötti prémiumot kaptak.

A német autóipar jó évet tudhat maga mögött, elsősorban a feltörekvő országok, főként Kína növekvő vásárlásainak köszönhetően. A Daimlernek fennállása óta a legjobb éve volt a tavalyi, adózott eredménye 6 milliárd eurót tett ki. Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen 16 milliárd eurós profitra tett szert, s ezzel mindenkit megelőzött az autóiparban, még a General Motorst is.

Forrás: MTI

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

A4 özön

Megjelent: 2011. április 16.

Napi látnivalók

Megjelent: 2011. december 2.

Hibrid aszfalttúró – Audi...

Megjelent: 2012. március 1.

Az új Audi A8

Megjelent: 2011. február 26.

Ragadozó nagymacska gyereküléssel

Megjelent: 2011. október 11.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram