A jó időnek köszönhetően a hétvégéket egyre többen használják ki aktív pihenésre, kirándulásra. Azonban a tavasz beköszöntével nemcsak a parkokban és a kirándulóhelyeken, de a közutakon is jelentősen megnő a forgalom.

Bár az elmúlt években folyamatosan csökkent a személysérüléssel járó balesetek száma – míg 2007-ben 20 635, addig 2011-ben már csak 15 827 ilyen esetet regisztráltak Magyarországon -, a KSH adatai alapján egyértelműen megállapítható, hogy a tavaszi és a nyári hónapokban minden évben jelentősen megnövekszik a balesetek száma.

Ez a növekedés elsősorban a nagyobb forgalomra vezethető vissza. A tavaszi hónapokban sok autós és motoros tér vissza az utakra, akik közül többen kiestek a gyakorlatból a tél folyamán, lassabban tudják felvenni a közlekedés ritmusát, ezért fontos, hogy ebben az időszakban mindenki figyelmesebben és óvatosabban vezessen. Az Europ Assistance Magyarország adatai alapján megállapítható, hogy tavaly március folyamán csak a hazai utakon 357 esetben műszaki mentésre, míg 254 esetben helyszíni javításra volt szüksége a cég ügyfeleinek.

“A balesetek elkerülése érdekében nem elég, ha körültekintőbben vezetünk. Az is elengedhetetlen, hogy autónkat, illetve motorkerékpárunkat is időben felkészítsük a tavaszi közlekedésre. A szükséges olajcsere, a hűtőfolyadék-szint ellenőrzése mellett figyeljünk oda arra is, hogy az időjárásnak megfelelő gumiabroncs legyen járművünkön. A napi középhőmérséklet már most meghaladja a 10 Celsius fokot, ezért fontos, hogy mielőbb felszereljük az autókra a nyári gumit”- mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

Az előttünk álló hosszú hétvégék miatt idén nyolc alkalommal még biztosan számíthatunk a szokásosnál több autósra, motorosra az utakon. Ezekre a dátumokra érdemes időben felkészülni, és ha lehetőségünk nyílik rá, a nagy forgalmat elkerülve induljunk útnak.

Forrás: Europ Assistance

 

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi A5 e-tron plug-in...

Megjelent: 2011. március 31.

A fehér szín a...

Megjelent: 2011. március 2.

Frissül az RS7 is

Megjelent: 2014. június 4.

Mennyi az éves fenntartása...

Megjelent: 2011. február 27.

Itt a drága dízel!

Megjelent: 2011. november 8.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram