Már régóta áll a bál a Nürburgring körül, konkrétan azóta, hogy a tartomány és kétes hírű üzletemberek milliárdokból vurstlit építettek köré. A tulajdonos most ért a csőd szélére, most már csak a bejelentésre várunk.

A tulajdonos Nürburgring GmbH-nak összesen 413 millió eurós tartozása van, melynek kamatait már nem tudja törleszteni. Az EU-tól is kértek segítséget, de az ügyet elbíráló bizottság a felmerült kockázatok miatt elnapolta az ügyet. Mindezek után a tartomány miniszterelnöke, Kurt Beck arra kérte a céget, hogy azonnali hatállyal indítson csődeljárást.

A Nürburgring GmbH egyébként 90%-ban a tartomány tulajdonában van, azonban az üzemeltetésért egy másik cég, a Nürburgring Automotive GmbH felel. Ők az ügyben nem érzik érintettnek magukat, az idei szezont még végig akarják vinni, majd október végén visszaadják az üzemeltetés jogát a tolajdonosnak. Azt, hogy jövőre mi lesz, csak találgatni lehet, de egyelőre nincs sok remény a 2013-as szezonnyitásra.

A Nürburgring Németország egyik legrangosabb, legmenőbb versenypályája, ahol mostanság kétévente rendeznek Formula 1-es versenyt az 1984-ben épült Grand Prix körön. Viszont a húszas évek óta üzemelő, többször átépített, jelenleg is több mint 20 kilométer hosszú Nordschleife alapozta meg a Zöld Pokol becenevet, a rendkívül technikás, tekintélyes szintkülönbségek tarkította, erdőn keresztül kígyózó aszfaltcsík miatt. Ide jár a legtöbb autógyártó is a sportosabb modellek finomhangolásához, többen központot is építettek a Nürburgring mellé. Akárhogy is folytatódik a történet, ők biztosan nem fogják hagyni, hogy bezárják a játszóterüket.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Beszámoló

Megjelent: 2012. augusztus 2.

Ragadozó Nagymacska gyereküléssel

Megjelent: 2011. május 2.

Négyszeres Audi győzelem az...

Megjelent: 2011. november 27.

Audi A8 4.2 TDI...

Megjelent: 2011. október 19.

Napi látnivalók

Megjelent: 2011. október 30.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram