Európában már rég elfogadták az új technológián alapuló LED-es fényszórók használatát segítő rendelkezéseket, de az Egyesült Államokban egy régi törvény keresztbe tehet az Audinak.

Talán van, aki látta már az Audi új fejlesztését a fényszórók terén. Az Audi mátrix-LED fényszórója a hagyományossal szemben csak LED-ekből áll. Nincs külön tompított és távoldági fényszóró. A technika lényege, hogy a lámpánk fényereje az adott körülményekhez, látási viszonyokhoz igazodik. Európában már nem jelent problémát az ilyen fényszóró, azonban az Egyesült Államokban egy 1968-as rendelkezés azt írja elő, hogy a fényszórónak kell legyen egy távolra és egy közelre világító üzemmódja. Az Audi lámpája ennek nem felel meg, így egyelőre nem is kerülhetnek forgalomba az ilyen fényszóróval felszerelt autók az USA-ban.

 

Ennek okán a VW csoport a törvény fellülvizsgálását kéri több nagy autó- és fényszórógyártóval együtt. Az USA-ban egyelőre makacsok az ügyben érdekelt megbízottak. Az autók biztonságával foglalkozó NHTSA például nem tartja fontosnak a LED-es technológia autókba való átültetését. Az indokot statisztikákkal igyekeznek alátámasztani: a LED-es lámpák terjedésével párhuzamosan nőtt a ráfutásos balesetek száma. Ezek után kérdés, hogy a gyártók hogyan cselekednek, ha esetlegesen nem sikerül módosítani a szabályokon. Egyelőre ezt a dolgot nagy kérdőjelek övezik.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

A9 – vadonatúj luxuskupé...

Megjelent: 2011. május 18.

Negyedével növelte eladásait az...

Megjelent: 2011. november 8.

Márciusi gyorshajtási “rekorderek”

Megjelent: 2012. április 4.

Épül az M0-ás

Megjelent: 2011. április 7.

Audi A6 Hybrid

Megjelent: 2011. augusztus 30.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram