Az Audi hivatalos közleményben erősítette meg, hogy 2016-ban elkezdik a hobbiterep-sorozat legkisebb tagjának, a Q1-nek a gyártását.

audi-q1

Eddig csak találgattunk arról, vajon lesz-e az Audinak még kisebb szabadidő autója, de a közlemény megerősítette, hogy a konszern lát fantáziát és pénzt a projektben. Az Audi egyébként hatalmas modell kínálattal rendelkezik. Jelenleg 49 modellel dicsekedhetnek, de terveik szerint ez 2020-ra meghaladja majd a 60-at. A bővítés oka többek közt a VW konszern arra törekvő célja, hogy mint legnagyobb autógyártó cég, a világpiacon az első helyet foglalja el. Ennek elérésében segíthet a Q1 is, amely a az Audi igazgatótanácsának elnöke, Rupert Stadler szerint a márka hobbiterepjáró-stratégiájának egyik alapköve lesz. A vezető azt is elárulta, hogy az új modell is az MQB padlólemezre épül majd Ingolstadtban.

Több részletet egyelőre nem árultak el, de biztosra vehetjük, hogy egy Polo méretű kb. 4 méter hosszú modellről lesz szó. Jelentős esély van továbbá arra, hogy a konszernél már megszokott módon, a Q1 műszaki fizimiskáit alapul véve egy másik márkanév alatt is bemutatnak majd hasonló, olcsóbb modelleket.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi Q3 ABT

Megjelent: 2011. augusztus 11.

Miből áll a benzinár

Megjelent: 2013. április 11.

Lencsevégre kapták az Audi...

Megjelent: 2011. augusztus 11.

Szerdától drágul a benzin

Megjelent: 2014. május 27.

Márciusi gyorshajtási “rekorderek”

Megjelent: 2012. április 4.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram