Az Audi felfedte a ráncfelvarráson átesett A7 részleteit. A frissítéssel új motorokkal is kapható lesz az A7, illetve ezentúl formailag is közelebb áll majd modelltársaihoz.

A 2010-ben debütált A7 Sportback megérett a frissítésre. Az egyébként remek dizájnú autó, mely kissé hajaz az egykori 100 S Cupéra, most még erősebb, sportosabb lett – köszönhetően az új motor konfigurációknak, az újrahangolt hajtóműveknek, a LED-es lámpáknak és az új infotainment rendszernek.

Audi A7 Sportback

Lapos orr.

A legszembetűnőbb változásokat az orrészen, illetve a farrésznél tapasztalhatjuk. Elöl módosult a singleframe hűtőrács, a korábbinál jóval nyomottabb lett, de a hatszög alak megmaradt. (Úgy néz ki, végre tényleg elkezdték az AQR projekt megvalósítását.) A fényszórók is új megjelenést kaptak. Az új dizájn mellett ezek technológiai változásokon is átestek: már az alapszéria része a LED-es lámpatest, melyet felárért az új Matrix-LED-es fényszórók vezérlésével is ellátnak. A kocsi hátsó diffúzor része is módosult, többek közt új kipufogóvégeket kapott az A7.

Szögletes kipufogóvégek...

Szögletes kipufogóvégek…

A frissített A7-et öt féle motorral szerelik majd. Ezek közül kettő benzines (TFSI), három pedig dízel üzemű (TDI) motor. A motorok mindegyike Euro 6 besorolású. A frissített A7-hez elérhető lesz a 4 literes TFSI motor, mely 450 lóerős teljesítménnyel bír. Ezt a motort egyébként már az új COD rendszerrel szerelik. Elérhető lesz továbbá a 3 literes dízel is, 218 lóerővel és 4,7 literes fogyasztással. Ez utóbbiból megtalálható lesz a motorpalettán a 320 lóerős biturbó változat is, melyet a többi, 7 sebességes S tronic-kal szerelt motorral ellentétben, 8 fokozatú tiptronic váltóval szerelnek.

Bellül szinte semmi sem változott.

Belül szinte semmi sem változott.

Az infotainment rendszeren is változtattak: mostantól az A7 is rendelkezik Audi connect-tel. Ezen kívül megtalálhatjuk a frissített modellben az összes eddigi, megszokott asszisztenst, kezdve az adaptív tempomattól a sávváltás segítőig.

Tetszett a cikk? – Nyomj egy lájkot! Még több kép a facebook oldalunkon!

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Könyvajánló

Megjelent: 2011. november 28.

Szárnyal az Audi!

Megjelent: 2012. április 24.

Kitilthatják az ‘olajkazánokat’ az...

Megjelent: 2011. március 28.

Audi TT

Megjelent: 2011. szeptember 9.

Újabb rekordév az Audinál

Megjelent: 2012. március 1.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram