Tegnap írtunk arról, hogy az Audi csúnyán leszerepelt az Amerikaiak megbízhatósági listáján. Ma újra az Audi szerencsétlenségéről kaptunk hírt. Most nem az autóik minősége van a középpontban, hanem eladóik hazugságai az általuk forgalmazott modellekről.

Az a hír járja, hogy az Audi kereskedők hazudtak autóik biztonságáról. Ennek a BBC tényfeltáró kommandója utánament, s tapasztalataikkal igazolták az állítást, miszerint tényleg átverik ügyfeleiket a német prémiumnál. Az Audi kereskedésekben bármit megígérnek a potenciális vásárlónak, azt is, hogy a kinézett autót tesztelte az EuroNCAP, még akkor is, ha nem. Az Audi sok savazást kapott az utóbbi időben, így ez az ügy már nagyon kínossá is válhat számukra.

E-Tron a ringen
Sokan úgy gondoljuk, hogy nincsen olyan autó manapság a szalonokban, ami nem ment volna át a híres NCAP törésteszten. Sajnos azonban ez közel sincs így. Az olcsóbb autókat forgalmazó gyártók majdnem minden modelljüket tesztelés alá vetik, hisz egy jó eredmény elérése akár a marketing részét is képezheti, így növelve a vásárlóban a bizalmat. A drágább autókat előállító gyártóknál viszont más a helyzet. Náluk nem minden modell kerül az NCAP kezei alá, mert egyrészt költséges velük tesztelni az autókat, másrészt hasonlóan fejlett, ha nem fejlettebb tesztlaborral rendelkeznek, ahol az NCAP-nél részletesebb mérési eredményeket kapnak. Az Audinak sincs minden modelljéről NCAP teszteredményünk. A jelenlegi 12 modellből mindössze csak 8 rendelkezik ilyennel. Az A5, A7, A8 és az R8 soha nem került górcső alá az európai autók passzív biztonságát vizsgáló szervezetnél. Ez nem szokatlan, nem is fura, hisz a szervezet csak a népszerű modelleket teszteli, s további modelleket csak a gyártó kérésére és anyagi juttatások ellenében végeznek. Az Audi pedig akárhogy nézzük, ezt a költséget igyekezett megspórolni.
A botrány abból kerekedett, hogy a brit Audi kereskedők ez utóbb említett négy modellről is szemrebbenés nélkül azt állították, hogy öt csillagos eredménnyel végeztek az EuroNCAP tesztjén. Mindez állítólag öt hónappal az után is így van, hogy az átvert R8 tulajdonos azt a választ kapta brit képviselettől, hogy komolyan foglalkoznak az üggyel, és vizsgálják azt. Egyébként a német autógyárban azt állítják, hogy semmiféle szándékosság nincs a dolog mögött. Ez hihető, s a kereskedésben zajló hazudozások oka valószínűleg abban keresendő, hogy az eladók igyekeznek görcsösen, minden eszközt bevetve eladni autóikat.
Az Audi ígéretei szerint átszervezi oktatását annak érdekében, hogy az eladók pontosabb információkat adjanak ügyfeleiknek. Tény, hogy ez az egész botrány sokat rontott a márka megítélésén, és ezt a helyzetet legtisztábban az említett modellek tesztre küldésével oldhatná meg a német vállalat. Azonban az Audinak ez olyan költségeket jelentene, amely akár lenullázhatná az egyes modellek eladásából szerzett profitot.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi A2

Megjelent: 2011. szeptember 7.

Újítás az Audi mérnökeitől!

Megjelent: 2011. március 17.

Új Audi Quattro

Megjelent: 2011. április 4.

Bemutatásra kész az Audi...

Megjelent: 2011. augusztus 26.

Értelmetlen vadászgép az Auditól

Megjelent: 2011. augusztus 11.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram