„A legszínvonalasabb hazai Audis rendezvény” mondta egyik vendégünk, aki örömtől ittasan távozott Alsónémediből, ahol most hétvégén rendezték meg az I. Országos Audi találkozót. Nem csak ez az egy dicséretet hallottuk a hétvége után, így a fáradságunkat félretéve nyugtáztuk, hogy van még mit javítani, nem volt tökéletes, de amire számítottunk, felülmúltuk. Most engedjetek meg egy rövid élménybeszámolót, összefoglalót a találkozóról.
A szervező brigád, péntek este érkezett, fenntartásokkal teli a horgász tóhoz. Mindenki érezte a feszültséget, sok a munka, kevés az ember. Az első pár percben kicsit félve tettük fel magunknak a kérdést: Sikerülni fog? Elegek vagyunk mi ehhez? Aztán ahogy a munka került előtérbe, mindenki igyekezett segíteni a másiknak, a saját feladatát is ellátva, hogy reggelre minden a helyén legyen. Fel legyenek festve a vonalak, a regisztrációkat tudjuk kezelni, működjenek a gépek, a veszélyes területek el legyenek kerítve, meglegyenek az irányítótáblák stb. A munkával késő este végeztünk, majd Szabó Sándornak (a tó tulajának) vendégei lehettünk egy vacsorára. Az asztalnál még átbeszéltük a feladatokat, majd izgatottan nyugovóra tértünk.

Péntek esti készülődés...

Péntek esti készülődés…

Pár óra alvás után elkezdődött a nagy nap. Reggel hatkor keltünk, majd elvégeztük az utolsó simításokat. Fél hét fele megérkezett az első (szombati) vendégünk. Innen már világos volt, hogy nincs megállás. Sorra jöttek az autók, mígnem közel 190 autó állt a tó mellett. Mindenki 100%-on pörgött, hogy senki se érezze rosszul magát. Balage és Zsolt. elkezdték az alkatrész dobáló verseny levezénylését. A verseny három kategóriában zajlott: felnőtt férfi és női, illetve gyermek korosztály. A generátor és klímakompresszor hajigálására rengeteg érdeklődő volt.
Miután mindenki kidobálta magát, autóhúzásban is kipróbálhatták magukat a kilátogatók. Ezt követően a programokkal leálltunk, hogy mindenki el tudjon menni ebédelni, kicsit szétnézni.

Közel 200 autó...

Közel 200 autó…

Az autók között sok csodával, rengeteg gyönyörű géppel találkozhattak az érdeklődők. Többek közt kint volt egy veterán korú 100 S Coupé, néhány ur Quattro, egy gyönyörű RS2 és szinte minden olyan autóból volt, amit 1980 után gyártott az Audi. Nagy látványosság volt továbbá az R8 és az RS5 is, amit két kilátogató vendégünk hozott magával.
A rövid szünetet követően Bálint, Lipy és felesége elkezdték az autólimbót. Aki ezen a programon részt vett, akár nézőként, akár résztvevőként, szerintem hihetetlen nagy élménnyel távozott. A legkülönbözőbb praktikákkal igyekeztek a résztvevők minél alacsonyabbra süllyeszteni autójukat. Előfordult olyan, aki a kerékből engedve próbálkozott, illetve olyan is, aki a közönség segítségét kérte a megterheléshez. A több körös verseny győztese végül egy fehér Cabrio lett.

A limbón minden eszköz megengedett.. :)

A limbón minden eszköz megengedett.. 🙂

A limbót követően, Pite felügyeletével az alkatrész felismerő kvízre lehetett benevezni. Ezt a versenyt szintén nagy érdeklődéssel, figyelemmel kísérte végig a közönség. Érdekes és figyelemre méltó, hogy ezt a versenyt nem férfi, hanem egy nő nyerte, akinek ezúton is gratulálunk eredményéhez.

A felismerő versenyt követően az Audi Centrum két lánya kihúzta annak a három nyertesnek a nevét, akik egy-egy SQ5 tesztvezetést nyertek tőlük. Majd ezt követte a szépségverseny eredményének kihirdetése, két kategóriában. A gyári állapotú autók versenyét egy piros 100 S Coupé, az átalakított autók versenyét pedig egy szintén piros, úr Quattro nyerte. A két nyertes gépről hamarosan egy-egy cikkel, illetve fotósorozattal jelentkezünk. A második és harmadik helyezetteket is mindenképp meg kell említsük, hisz ezek is gyönyörűek voltak. A gyári autók versenyén a második helyen egy zöld Cabrio, harmadik helyen pedig egy 200 Turbo végzett. Az átalakított autók közt másodikként egy arany 90-es, harmadikként pedig egy 80-as, végzett, ami narancsos színben pompázott.

Átalakított autók.

Átalakított autók.

Az oklevelek, ajándékcsomagok átadása után nem sokkal elstartolt a közel 100 autóból álló vonuló tömeg. A vonulásban sokat segítettek a helyi polgárőrök, rendőrök, az Ő segítségüket ez úton is köszönjük! A visszajelzések alapján a lehetőségekhez mérten ez a záró program is jól sikerült, jó hangulatban zajlott.
A vonulásról visszaérve lassan elindult mindenki hazafelé. 6-7 fele már leginkább csak azok voltak, akik sátorozni jöttek. A hazaszállingózás után, mi szervezők fellélegeztünk, majd gép mellé ülve követtük a reakciókat, kinek tetszett vagy épp nem tetszett a találkozó. Hála Istennek, negatív kritikából nem sokat kaptunk és a vendégeink nagyobbik része is jól érezte magát, s kijelentette: Várjuk a következőt. Mi, szervezők pedig magunk közt megbeszéltük, hogy ha más keretek közt is, de jövőre valószínűleg nekiállunk a következő megszervezésének, jobban figyelve azokra a részekre, amit idén elhanyagoltunk, illetve nem jól kezeltünk.
A találkozó létrejöttéről egy korábbi cikkünkben olvashatsz. Most pedig egy stáblistával mondjunk köszönetet azoknak, akik pénzt, energiát beleölve non-profit megszervezték ezt a találkozót.
Palánszky Tamás, Palánszky Márton, Szilágyi Balázs, Wilheim András, Lipcsey Bálint, Vékony Bálint, Dániel Márk, Tardi Péter, Tóth László, Kovács Zsolt, Szenczi Balázs

A képeinket ebben a galériában nézheted meg. Még több kép a Facebook.com-on

Mondd el véleményed, szólj hozzá a cikk alatt!

Kategóriák: Hírek

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Audi 80 B1 –...

Megjelent: 2012. május 3.

Gyorsan fogy a picike

Megjelent: 2011. június 24.

Szavazás

Megjelent: 2011. augusztus 22.

Langversion

Megjelent: 2011. március 3.

Ügye Te is ott...

Megjelent: 2012. április 19.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram