Talán nincs is stílusosabb visszatérés, mint egy ilyen versenyautóról írt cikk. Igen, valószínűleg újra olvashattok minket, sok új és izgalmas tartalommal. Részletek nincsenek, május közepétől érdemes gyakrabban benézni oldalunkra. De héé! Mi ez az autó?

Az Audi bemutatta Észak-Amerikában az A3 alapjaira szerkesztett versenygépét. A tervezés kifejezetten a Pirelli World Challenge szabályai szerint zajlott. Az autó papíron gyengébb, mint utcai testvére, de pályán jóval jobb eredményeket ér el, köszönhetően a szélesített futóműnek és a verseny-abroncsoknak. Az RS3-as 2,5 literes öthengeres turbómotorja helyett egy kétliteres, négyhengeres TFSI motort kapott az autó, amivel 330 lóerős lett. Ezzel a konstrukcióval a 0-100 sprintet 4,5 másodperc alatt teszi meg.

Az autó formája szerintünk észbontó, sok pályaképnek témaadója lehetne. Külsejét tekintve rokon az A3-hoz, de a hatalmas szárnnyal, dobszélesítésekkel és a piros matricázással még ütősebb az ingolstadti dizájn.

Az autó ára durván 38 millió forint. Nem titkolt cél, hogy az autóból minél több keljen el privát csapatoknak, akik a Pirelli versenyében indulnak.

Lépj be a Facebook-ra, hogy hozzá szólhass.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Irány a Balaton! Vonat...

Megjelent: 2013. június 2.

Hibrid aszfalttúró – Audi...

Megjelent: 2012. március 1.

Szárnyal a német hármas

Megjelent: 2011. augusztus 25.

Az Audi az “Év...

Megjelent: 2011. augusztus 24.

Napi látnivaló

Megjelent: 2011. augusztus 1.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram