Amennyiben új autóvásárlás előtt áll, de nem tud választani, kérdezze szakértőnket. Természetesen igyekszünk olyan tanácsot adni, mely megállja a helyét. Márkától függetlenül bátran kérdezzen az alábbi űrlap kitöltésével! Nem ígérjük, hogy napokon belül választ tudunk adni, hisz általában kikérjük egy adott tulajdonos véleményét is.


Feladó neve:
E-mail címe:
Árkategória:
Válasszon:
Kérjük írja ide kérdését, elvárásait:
Ellenőrző: captcha :

Levele elküldésével hozzájárul, hogy annak tartalmát az AudiBlog.hu részben, vagy teljes terjedelmében megjelentesse.


Néhány szempont, amit szerintünk érdemes figyelembe venni! Nyilván ez nem minden!

Nem mindegy az ár!

Az autóvásárlás legtöbb esetben itt dől el. Manapság ez teljesen helyén való, hiszen az emberek öt vagy akár tíz éve ugyan annyit kapnak kézhez havonta és eközben az infláció meg rohamosan nő. Figyelembe kell azonban vennünk azt is, hogy az olcsóbb autó a későbbiekben rengeteg meglepetést is okozhat. Egy példával szemléltetve: veszünk egy Dacia Dustert közel hárommillió forintért. Két év garanciát adnak rá, de két év után lehet, hogy “elszáll” és erre az alacsonyabb minőség okot is adna. Most ellen példának vegyünk egy Audi Q3-at is szemügyre. Ennek alapára majdnem 10 milliót kóstál és a szervizelése is jóval drágább, mint a Daciának. Ennek ellenére a prémium elemek okot adnak arra a feltételezésre, hogy akár 10 éven át taposhatjuk bele  a kilométereket.  Hoppá! Ahogy olvasod, nem biztos, hogy feltűnt az, amit most mondok: Ha nagyon negatívan állunk a francia autóhoz, akkor is arra jutunk, hogy egy Q3 árából három Dustert tudunk venni. Ezeket két évente cserélve hat évig tudnánk használni, de ha a szervizköltség különbözetét is figyelembe vesszük, akkor egy negyediket is vásárolhatunk. A végeredmény pedig az, hogy mindkét autóval ugyanott vagyunk…

Nem mindegy a fenntartási költség sem!

Ez a másik fontos tényező, melyet autóvásárláskor nem hagyhatunk figyelmen kívül. A fenntartási költségek közé tartozik a teljesítmény után fizetendő biztosítás, az üzemanyag fogyasztás, a különféle adók, az autópálya díjak és még sok-sok minden. Ha ezeket nem vesszük figyelembe, akkor könnyen adósságokba temetkezhetünk. El kell döntenünk, hogy az új autónkat mire fogjuk használni és milyen gyakran. Ez a legfontosabb, hiszen egy családi autót nem érdemes két emberre fenntartani, hacsak nem elkerülhetetlen például a munkavégzésünk során a hatalmas rakodó felület. És még számos olyan dolog, tényező van, amit figyelembe kell vennünk egy-egy vásárlásnál.

Kiemelt Videó

NFseC – az új...

Megjelent: 2018. január 2.

Csökkent az üzemanyagok ára

Megjelent: 2017. április 28.

Audi RS3 LMS USA...

Megjelent: 2017. április 27.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Megjelent: 2014. szeptember 15.

“A legszínvonalasabbbb hazai Audis...

Megjelent: 2014. július 30.

Napi látnivaló

Megjelent: 2011. május 24.

Készen a Le Mans-i...

Megjelent: 2013. április 7.

RS modellek 2012-ben

Megjelent: 2011. október 2.

Hibrid A3

Megjelent: 2011. április 19.

Audi S6 és S7...

Megjelent: 2011. augusztus 31.

Jelenlegi üzemanyagárak:

Benzin:
359
Dízel:
356

Audi találkozók elsőkézből

Oldalunk jóvoltából bármikor értesülhetsz az országban megrendezésre kerülő találkozókról. Sőt, Te magad, szervezőként is kérheted, hogy feltüntessük a találkozód.

Kövess minket a Facebook-on!

Képek az Instagramról:


Instagram